freeAir 100

Ventilationssystem freeAir 100 – maksimal virkning i kompakt form

Behovsstyret ventilation med varmegenvinding bliver mere vigtigt, efterhånden som de moderne byggemetoder vinder frem. Det nødvendige luftskifte kan ikke mere opnås med ren udluftning via vinduer. FreeAir-Ventilationssystemet giver mulighed for høj komfort, energi effektivitet og forebyggelse af skimmel samtidig med at der tages maksimalt hensyn til den bygningsmæssige æstetik.

FreeAir 100 er et ventilationssystem der monteres i ydervæggen og kan tilsluttes op til 4 yderligere rum. FreeAir forbinder på denne måde fordelene ved centrale og decentrale ventilationssystemer. I forhold til normale decentrale systemer, er der behov for væsentligt færre enheder og dermed ventilationsåbninger. I forhold til centrale systemer er der jo væsentligt færre rørføringer.

FreeAir 100 arbejder med en innovativ styring, der tilpasser luftskiftet til det aktuelle behov. Aggregatet har i alt 8 sensorer der permanent måler på parametre som CO2, luftfugtighed og temperatur. På baggrund af disse parametre bliver ventilationen tilpasset, op til 75 m² beboelse. Denne behovsstyring sørger helt automatisk for at indeklimaet altid er af højeste kvalitet og det er uden at overventilere. Dette modvirker blandt andet tør luft og giver en meget høj energieffektivitet.

Et ventilationssystem med klare fordele

Hjertet i ventilationssystemet er den højeffektive modstrøms varmeveksler. Denne genvinder i praksis over 90% af varmen og opvarmer derved den friske indblæsningsluft. Genvindings graden iht. PHI-Kriterier og EN 13141-8 ligger på 87 Procent. Gennem den effektive varmegenvinding kan Ca. 25% (ved meget velisolerede bygninger helt op til 50%) varme energi spares.

Lev sundere

Uden et fornuftigt luftskifte opstår skadelige stoffer, skimmel og dårlig lugt. Med freeAir-ventilationssystem kan de nyde frisk og ren luft i deres bolig. Takket være behovsstyringen, tilpasser systemet udluftningen til det aktuelle behov. Ved hjælp af den intelligente fugtstyring og den effektive filterteknik kan de ubesværet nyde den friske luft.

Bo økologisk

Den Kontrollerede udluftning af rummene giver i forhold til konventionel udluftning via vinduer, den store fordel, at størstedelen af varmen bliver genvundet i stedet for at gå til spilde. Ventilationssystemet freeAir genvinder i praksis ca. 90%. Dette sammenholdt med et meget lavt energi forbrug gør freeAir til en ideel bestanddel i et hvert nyt hus eller i forbindelse med energirenovering.

Sov roligere

En god søvn er altafgørende for vores velbefindende og effektivitet. Ud over ro, er et godt indeklima med passende luftfugtighed, en af de faktorer der betyder mest for vores søvn. Med freeAir-ventilationssystemet indånder de udelukkende ren og filtreret og dermed sund luft, uden at de behøver at åbne vinduerne.